Ska vi göra så som vi alltid har gjort?

      Kommentarer inaktiverade för Ska vi göra så som vi alltid har gjort?

Jag hade fyra dagar ledigt i ett sträck efter lägret och det behövdes minsann! Inte för att jag kände mig trött när lägret tog slut, men när jag kom hem och varvade ner märkte jag hur slitsamt ett läger kan vara, trots att det är roligt, givande och fyllt av glädje.

Antagligen hade jag behövt ett par lediga dagar till, för i morse for jag iväg till jobbet utan att ta datorn med mig. Som tur var kunde min kollega plocka upp den åt mig med hjälp av min mamma. Vad skulle jag göra utan dessa vardagsänglar som tar hand om mig?

Den här dagen ägnade vi i arbetslaget åt att fundera på höstens verksamhet. Vad ska vi bevara? Vad ska vi förnya? Vad ska vi förändra? Eller ska vi bara göra så som vi alltid har gjort? Att bara göra så som vi alltid har gjort är lättare sagt än gjort, för det enda beständiga är förändring. Så, ja, vi gjorde som vi gjort förr; vi förändrade en del och behöll en del. Tiden får utvisa om det här blir en bättre kombination av olika verksamheter än tidigare.

Det allra bästa är ändå att vi har ett bra team som diskuterar och funderar tillsammans. Ibland spårar vi ur från temat till något helt annat och kommer att diskutera högt och lågt, djupt och ytligt av bara farten. Sen harklar jag mig och vi återvänder till ämnet en stund igen. Tills vi kanske avbryts av en skrattattack.

Jag tror att ett team som trivs tillsammans och fungerar bra ihop, ger en bra energi som syns i verksamheten. Outtalat märks det att här är det en bra gemenskap och då vill flera vara med. Vi hade en så rolig planeringsdag idag att jag redan ser fram emot höstens verksamhet!