Vilken traktor ska vi prata om?

      4 kommentarer till Vilken traktor ska vi prata om?

Jag undrar om jag har mycket i min kalender eller om jag bara är ovanligt trött? Det känns som att jag ligger ungefär ett steg efter med det mesta just nu. Därför har det inte heller blivit några inlägg i bloggen den här veckan, fast det ju nog hänt en hel del.

Här om dagen träffade jag en ung herreman som gillar traktorer. När jag fick höra att samtalsämnet skulle vara traktorer frågade jag om vi skulle prata om Valmet/Valtra, John Deere, eller Massey Ferguson? Den unga herremannen tittade med stora ögon på sina föräldrar och sa “Hon kan!”. Det hade han tydligen inte väntat sig av prästen. Fast jag glömde ju Ford där i min fråga…

En annan dag fick jag träffa en blogg-bekant som jag aldrig träffat förr. Vi har “pratat” via bloggen och nu råkade det sig så att vi var på samma ställe till lika. Vi hann inte prata så länge som jag tror att vi hade kunnat göra om vi haft tid. En del människor får man genast en bra kontakt med och jag hoppas vi ses igen och får tid att prata vidare.

Som du förstår är det åter en gång möten med människor som är guldkanten i mitt arbete. Och det breda spektret av samtalsämnen man kan få ta del av. Att ha lite kunskap om många olika områden är helt klart en fördel i mitt jobb – då finns det mycket man kan börja samtalet med.

Som de flesta veckor betydde den här söndagen högmässa och jag behövde formulera en predikan. Den här dagens predikan hade snurrat i mitt “bakhuvud” ett par dagar, utan att jag kunnat formulera mina tankar eller hunnit försöka få ner dem på papper. Men jag var inte särskillt orolig, det brukar komma nåt sen när jag väl hinner sitta ner. Den stunden kom i morse, två timmar före högmässan. En dryg halvtimme senare var predikan skriven.

Det är naturligtvis inte optimalt att lämna predikoverkstaden till sista minuten, men samtidigt hade jag ju bearbetat ämnet i flera dagar. Nu var det bara att “spotta ur sig orden”. Och här kan du läsa vad det var som fastnade på pappret.

Nu tänker jag ta det lugnt resten av kvällen och i morgon börjar vi om från början igen.

4 thoughts on “Vilken traktor ska vi prata om?

 1. Miina

  Det var verkligen trevligt att ses! Jag kan konstatera att vi nog var lite av två själar med en tanke i våra blogginlägg. 🙂 Må våra stigar mötas igen!

 2. Sussi

  Det var den mest begripliga predikan av de tre jag upplevt/hört/läst idag!
  Och btw:
  Ford heter numera New Holland i traktorvärlden. (Säger hon med 2 Fordar och en NH) 😉

  1. Pastorn Post author

   Utan att veta vad andra predikat känns det fint att du upplevde min predikan som begriplig, tack!
   Ahaa, nu lärde jag mig lite mera att brilliera med om traktorer! Alltid bra att kunna sina traktorer 🙂 ifall jag träffar nån entusiast igen.

Comments are closed.