Gott nytt år!

      3 kommentarer till Gott nytt år!


Gott nytt kyrkoår på dig!

Idag är det första advent och vi inleder ett nytt kyrkoår. Bilden är från Houtskärs kyrka och jag knäppte den ifjol. Det finns ett fel på bilden, för den är riggad. Ser du vad som inte är som det ska på bilden?
[Jag lägger svaret i en kommentar till inlägget, så du kan kolla där när du tror att du vet.]

Idag sjunger vi Hosianna i våra kyrkor och i vid dataskärmarna där vi samlas till gudstjänst på distans. Ordet Hosianna kommer från hebreiskan och kunde översättas med uttrycken “rädda oss” eller “kom med hjälp”. Att ropa eller sjunga Hosianna känns faktiskt som rätt aktuellt i dessa tider, när vi bara önskar att allt skulle vara som vanligt igen.

Det finns de som hävdar att pandemin är ett Guds straff, men det tror jag inte på alls. Däremot tror jag att Gud kan använda pandemin och vända det till något gott i slutändan. För det finns många som berättar om hur de gått genom svårigheter för att efteråt se hur svårigheterna förändrade dem och ledde till något som berikar deras liv idag.

För mig är ändå adventspsalmen fram om alla andra Bereden väg för Herran med Boda-melodin och den gamla ordalydelsen med pluralisformer på verben. Den kan jag faktiskt gå och nynna på lite när som helst under året, eftersom jag känner att det också är min uppgift, att bereda väg för Herren! En gång, för många år sedan, fick jag inleda en adventsgudstjänst med att sjunga den från orgelläktaren och minnet gör mig fortfarande lycklig.
Här kan du njuta av psalmen sjungen av The Real Group, en svensk á cappella grupp.

3 thoughts on “Gott nytt år!

  1. Pastorn Post author

    Det som är fel på bilden är det gröna antependiet på altaret. På första advent ska det vara vitt.

Comments are closed.