Jag vill göra som Skalman

      Kommentarer inaktiverade för Jag vill göra som Skalman

Det här året har det talats rätt mycket om hur livet förändrats för många. Distansjobb kräver nya rutiner för att man ska orka hålla sig motiverad och arbetsför. Den här veckan märker jag att jag gått in i en ny verklighet. Jag har ingen arbetsplats som kallar och inga arbetsuppgifter som måste göras. Samtidigt har jag massor av saker som jag vill få gjorda.

I tidningen Bamse finns figuren Skalman. Han får vara min förebild just nu.

Jag inser att det är dags för nya rutiner. Eller kanske inte ens nya, utan bara hållbara rutiner. Jag håller fast vid att stiga upp på morgonen för att hålla en vettig dygnsrytm, även om jag inte har bråttom någonstans. Morgonmålet (och tidningsläsandet) får ta lite längre tid än vanliga vardagsmorgnar, men senast kl. 9 vill jag börja med det jag föresatt mig för dagen. Vid tolv är det dags för lunch och på eftermiddagen blir det “eftermiddagskaffe” och sen när gubben kommer hem från jobbet blir det middag. Det här är alldeles grundläggande saker, att hålla fast vid måltidsrutiner, men jag känner ju att jag mår bra av det. Vad jag gör däremellan kan sen variera kraftigt.

En annan rutin jag försöker köra in i systemet är att varje morgon läsa Bibeln i 15 minuter. Det har många gånger känts övermäktigt att följa nån plan eller diffust bara läsa någonting i Bibeln. Jag har visserligen länge fått dagens bibelställe levererat i telefonen, men nu vill jag läsa mera. At läsa 15 minuter är ju inte så lång stund, det hinner jag nog alltid. Så, jag ställer ett tidtagarur på 15 minuter och så läser jag. Jag började från början och nästa gång läser jag vidare. Det ska bli spännande att se hur många minuter det tar att läsa mig genom hela Bibeln!