Mina texter behöver en rubrik

      Kommentarer inaktiverade för Mina texter behöver en rubrik

Så var det dags igen, min tur att skriva Spaltaren som finns i dagens Åbo Underrättelser.

Under skoltiden var ett av mina favoritämnen att skriva uppsats. Ge mig en rubrik, så skriver jag! Men att få helt fria händer och få skriva om vad som helst brukar kunna ge mig problem. Det finns ju så oändligt många saker man kan skriva om!

Därför känns det som ett ständigt återkommande dilemma vad jag ska skriva om när en kolumns deadline närmar sig. En gång tidigare har jag ställt mina vänner frågan på facebook – vad vill du läsa om i Spaltaren? och nu gjorde jag det igen. Det kom flera svar: “Hur du taklar mörkret”, “Trädgårdsarbete”, “hopp&framtidstro, tack!” “om jämlikhet”, så det var bara att välja och vraka. Det första förslaget fick igång mina tankar, så min text fick handla om att ljuset behöver mörkret. Förhoppningsvis kan texten också förmedla lite hopp och framtidstro.

Eftersom ÅU inte ännu publicerat kolumnen på sin webbsida så kan du klicka här och läsa den på min egen sida Ordet är mitt om du inte prenumererar på ÅU.

I samma veva kan jag puffa för Spaltaren jag skrev i  juli, men glömde berätta om då. Den gången skrev jag min Spaltare om Kyrkråttan, den lilla mjuka IKEA-musen som följer med mig överallt. Det är fem år sedan jag grundade ett instagramkonto och började dela bilder på den lilla busiga Kyrkråttan. Om du har ett instagramkonto och inte ännu följer Kyrkråttan så få du väldigt gärna göra det.