Ute lyser solen, inne lyser flitens lampa

      Kommentarer inaktiverade för Ute lyser solen, inne lyser flitens lampa

Att sitta inne vid datorn när solen skiner och fåglarna kvittrar på andra sidan fönstret känns ibland mer än jobbigt. Att jag dessutom känner hur ryggslutet protesterar av att ha suttit allt för mycket gör inte saken bättre. Men här sitter jag och försöker få ner ord som kunde bli till en predikan eller rättare sagt två.

Det verkar bli den varmaste och soligaste midsommaren i mannaminne (det är ju ändå ingen som minns längre än tre år bakåt) och det är ju trevligt. På midsommardagen ska vi fira friluftsgudstjänst i prästgårdens trädgård med picknick efteråt. På söndagen blir det högmässa på finska i kyrkan. Att fira midsommar i arbetets tecken är inget jag klagar över. Vi har i familjen aldrig riktigt haft några planer eller stort firande av midsommaren ändå, så då kan jag lika gärna fira tillsammans med församlingen.

Men för att det ska bli glada och fina gudstjänster i helgen kräver det att jag nu sliter kontorsstol och tangentbord. Jag vet, att jag säkert skulle kunna ta min laptop med mig ut i skuggan någonstans, men trots allt tycker jag att det är bekvämare att sitta vid skrivbordet när jag skriver. Och ju fortare jag får mina förberedelser klara desto fortare får jag gå ut och njuta av trädgården! Så, tillbaka till predikoverkstaden!