Jordbruk och ordbruk

      Kommentarer inaktiverade för Jordbruk och ordbruk

Idag har jag predikat över liknelsen där Jesus berättar om såningmannen som går ut och kastar utsädet vilt omkring sig. Så kanske du aldrig förr hört liknelsen beskrivas förr, men om man ska lyckas slänga utsädet på vägkanten, på berghällen, bland tistlarna och i den goda jorden så ska man nog kasta utsädet med fart och lite vårdslöst. En liknelse är ju alltid en story med en poäng och då får man väl ursäkta om den överdriver något för poängens skull.


Jag tyckte att det här inte var någon lätt text att predika över, för den är liksom klappad och klar med Jesu egen förklaring och allt. Men, bara jag fick en puff så kom jag igång och en knapp timme före gudstjänsten var predikan nedtecknad. Inte alls optimalt att lämna predikoverkstaden till så sent, men faktum är att jag “tuggat” på texten hela veckan. Så i morse var det bara att skriva ner tankarna.

Som vanligt kan du läsa mitt predikoutkast om du klickar på länken “ordet är mitt” i balken uppe på sidan under bilden. Eller så om du är lite lat, klickar du HÄR.