Välkommen in till mig!

      Kommentarer inaktiverade för Välkommen in till mig!

De här första dagarna i januari har mest gått åt till att installera mig, acklimatisera mig och att ta reda på vad allt jag borde ta itu med. Det har varit intressanta och trevliga dagar, men jag har märkt att hjärnan går på högvarv. På nätterna drömmer jag konstiga saker och vaknar lite då och då. Så även om det på ett sätt känns som att jag har kommit hem så är det ändå en ny miljö med nya arbetsuppgifter.

Jag har ett stort arbetsrum med både havsutsikt och vy över kyrkogården! Rummet är faktiskt så stort att jag drog med mig det stora köksbordet med sex stolar som jag hade i lägenheten i Dalsbruk. Nu kunde jag lägga i tilläggsskivan och ändå är det gott om utrymme! På så sätt fick jag till ett utrymme för att hålla möten eller möta församlingsbor i glädje och sorg. Det är otroligt hur perfekt det passade in i prästgårdsstilen och i arbetsrummet!

Det jag ännu saknar i arbetsrummet är en taklampa och gardiner. Jag vill ha en rätt stor takkrona som lyser upp hela rummet på ett bra sätt. Få se när och var jag hittar den. Gardinerna ligger i en låda här hemma, bara att ta med och hänga upp nån dag. Jag kom nämligen på att jag vill ha lätta spetsgardiner och sådana har jag faktiskt överlopps sedan vi renoverade köket. Saker och ting faller liksom på plats.

Bilderna är rätt mörka och suddiga, för nu på vintern blir det inte riktigt ljust inne utan belysning. Jag tror att du ändå får en uppfattning om hur mitt kontor ser ut.

Till näst drar jag iväg på ordinationsretreat till Snoan. Det ska bli riktigt skönt att få träffa mina kolleger och att få ta det lugnt några dagar. Det är rena lyxen att få sätta sig till färdigdukat bord varje gång det ska ätas. Redan det gör det värt att åka iväg på retreat! Allt det andra är sen bara bonus och själavård.