Ett startskott – igen!

      2 kommentarer till Ett startskott – igen!

Idag är min första arbetsdag som församlingspastor i Kimitoöns församling. Va? kanske du utropar, du har ju redan jobbat där en månad – eller har jag missförstått något? Nej, det är alldeles riktigt. Jag var sommarpräst en månad men idag är min första dag som tillsvidareanställd tjänsteman, som församlingspastor på riktigt.

Egentligen tjuvstartade jag igår genom att vara med på medarbetarsamlingen och planeringsmötet. För jag ville ju vara med och höra vad som är på gång under hösten. Det berör ju även mig i allra högsta grad. Det blev en lång men mycket givande dag och jag är verkligen glad att jag var med!

Så idag, på min första dag, har jag ett dop och en jordfästning inplanerade. Någon kanske tycker det är konstigt att ha förrättningar redan första dagen och visst är det lite konstigt. Men eftersom jag varit “i huset” redan i juli-augusti så fungerar det. Sen får jag ta det lite lugnare i morgon för jag behöver inte hålla någon gudstjänst utan jag kan sikta vidare på nästa vecka.

Höstterminen sätter ju igång nu med full fart, så det känns nog lite snurrigt i hjärnkontoret, får jag erkänna, men samtidigt känns det otroligt bra att det nu finns rutiner och ramar att följa. Det är “bara” att fråga hur man brukat göra förr och sedan genomföra det på ett liknande sätt. Det blir nog en spännande höst det här, och jag har på känn att den kommer att gå i racerfart. Bara ett blink eller två så är julen här.

2 thoughts on “Ett startskott – igen!

    1. Pastorn Post author

      Haha, jag tror inte att jag har makt att locka fram julen genom att blinka men okej, jag ska försöka låta bli! ?

Comments are closed.