Fyll kalendern med luft?

      1 kommentar till Fyll kalendern med luft?
kalender på bord med blommor och godis i en burk

Bild : Pixabay

En äldre kollega gav mig en gång rådet att hålla kalendern luftig. Jag tyckte det var ett lite konstigt råd, men idag insåg jag att kollegan delade med sig av sin erfarenhet och vishet. Det finns en poäng med att hålla kalendern luftig! Samtalet jag hade idag tog inte den ena timmen jag förväntat, utan bra mycket längre. Det behövde få ta den tid det tog och jag är glad att jag inte behövde avbryta och rusa till nästa träff utan kunde sitta kvar den tid som behövdes.

Ibland har man bara inte tid och då måste man avsluta på ett bra sätt och rusa vidare. Det vet jag från vaktmästartiden men ibland kan tre minuter vara avgörande fast man inte har mera tid att ge just då. Ibland finns det ändå situationer då man behöver lyssna till slut. Då behövs en luftig kalender.

Det jag ännu behöver lära mig är att lägga in tid i kalendern för förberedelserna. Det tar tid att skriva tal och predikningar. Det tar tid att välja psalmer på ett vettigt sätt. Det tar tid att gå igenom det jag ska göra så att det blir till en bra helhet när jag gör det. Det tar tid att sköta det administrativa. Det tar tid att – ja allt. Det är väl tur att man inte har arbetstid att hålla reda på till på köpet.

1 thought on “Fyll kalendern med luft?

Comments are closed.