Mitt andra hem

      2 kommentarer till Mitt andra hem

Nu när jag börjat jobbet i Kimitoöns församling har jag också skaffat mig ett andra hem. Det blir för långt att pendla dagligen mellan Nagu och Dragsfjärd/Hitis så jag kommer att veckopendla. Det vill säga att jag är hemma i Nagu på mina lediga dagar och hemma i Dalsbruk när jag har arbetsdagar.

Mitt hem i Dalsbruk är en liten hyreslägenhet. Suck och elände vad den är ostädad! Hur länge den stått tom vet jag inte. Redan när jag var och såg på den första gången konstaterade jag att den måste få nya tapeter innan jag kan bo där. Jag köpte billiga tapeter så det kostade under hundralappen för hela lägenheten. Med hjälp av min man tog det två dagar i 30 graders hetta att riva de gamla tapeterna och sätta upp de nya. Fint blev det men bildbeviset kommer senare någon gång. En vägg ska jag ännu måla men det blir med överskottsmål hemifrån, alltså praktiskt taget gratis.

Här har förra invånarens säng visst stått. Flottfläckar och söndriga tapeter. Urk!Ventilen har ingen tvättat på år och dar. Så det behöver städas ordentligt. Hela lägenheten är smutsig och jag har inte orkat städa så mycket ännu i hettan. Förra invånaren rökte visst inne också, så här finns en inpyrd lukt som jag knappast kommer att lyckas tvätta bort helt och hållet. Tyvärr.

Så varför tog jag då den här lägenheten? Det finns nyrenoverade fina lägenheter inte så långt härifrån. Enkelt svar: jag är snål. Hyran här är helt annan än på de nyrenoverade lägenheterna. Annat svar: jag är inte så kräsen och jag kan städa och fixa till lägenheten så att den blir riktigt trevlig. Ett tredje svar: Varför ducka för en utmaning?

2 thoughts on “Mitt andra hem

  1. Zyz

    Du får pyra in lägenheten med nån annan doft, efter att du använt ättika en par dagar. Köp lavende doftolja eller nåt annan doft du gillar å pyr in lägenheten. Bränn doftljus i parti å minut (när det blir lite svalare …?) Dette fikser du! (Som norrmannen säger)
    Men den där ventilen fick mig att må illa…. ???

    1. Pastorn Post author

      Här i lägenheten finns annat också som skulle få dig att må illa, men det är därför det finns gummihandskar och städredskap. Ättika måste jag nog ta till i mängd och massor, sen efter det kan jag försöka dränka tobakslukten i andra trevligare dofter. Men jag är lite rädd för att resultatet blir samma som om man försöker dränka svettlukt med parfym… 😮

Comments are closed.