Första dagen på jobbet

      Kommentarer inaktiverade för Första dagen på jobbet

Jag får väl nog erkänna att det var lite spännande att fara på jobb idag. Första dagen som präst. Första dagen på lääänge som jag skulle gå på jobb över huvud taget! Det var faktiskt så spännande eller så ovant att jag glömde min telefon hemma! När jag kom till färjan och skulle kolla dagens nyheter på telefonen insåg jag att den blivit kvar någonstans där hemma.

Egentligen var det ju ingen fara med det. Jag skulle få en arbetstelefon under dagen. Men ändå. Känslan av att inte ha sin telefon med sig är nästan den samma som om jag hade glömt kläderna!

Att gå på jobb till samma arbetsplats där jag jobbat sedan våren 2012 (förutom alla studieledigheterna) var tryggt. Jag känner de flesta arbetskamraterna och jag känner lokaliteterna. Så det var ju enkelt att bara köra igång. Jag fick nyckel, telefon, e-postadress, och inloggningsuppgifter till datasystemet. Kyrkoherden är på semester men kaplanen som nu då vikarierar kyrkoherden kom på förmiddagen och hjälpte mig komma igång. Jag kände mig riktigt väl omhändertagen.

På eftermiddagen hade jag inprickat en andakt på ett serviceboende. Det visste jag om redan tidigare så jag hade lite hunnit fundera på texterna och vad jag ville säga i mitt tal. Talet skrev jag färdigt under förmiddagen. Det som kändes lite spännande och lite konstigt var att det inte finns någon som säger att gör så här, prata om det här, utan jag har fria händer att utforma andakten som jag vill. Jag tog det säkra före det osäkra och följde i stort sett handbokens formulär för andakter och höll mig till söndagens texter. Så på ett sätt finns det ju då någon som indirekt säger gör så här, prata om det här.

Första dagen gick bra och när jag skulle stänga kalenderprogrammet för dagen kom jag att tänka på att det är rätt så skönt att inte behöva pricka in någon arbetstid. Det är ingen som frågar vilken tid jag kom och vilken tid jag går hem. Ingen som undrar hur många minuter min lunchpaus var. Det kan vara en börda att inte kunna hänvisa till att dagen är slut, nu går jag hem, men det är också en härlig frihet att inte behöva tänka på timmar och minuter.

PS. I förra bloggen fanns det en länk som hette Predikningar & Andakter där jag lade upp diverse texter jag skrivit. Jag kommer att fortsätta på samma sätt. Nu har den sidan fått namnet Ordet är mitt och där kan du läsa mitt tal från andakten idag. Länken finns alltid i balken under bilden.