Over and out!

      Kommentarer inaktiverade för Over and out!

Nu, äntligen, är det dags för min semester!

Det har inte varit särskilt tungt att jobba under juli, men ibland har FOMO (rädslan över att missa någonting) stuckit till i mig. Det ordnas ju så vääääldigt mycket under juli månad och många saker skulle ha varit roliga att vara med på. Inbillar jag mig. För egentligen vet jag att jag knappas hade kommit mig iväg på allt det roliga ändå, fast jag skulle ha haft semester.

Men nu, den sista veckan före semester har jag börjat längta och förbereda mig. Samtidigt som det känns lite konstigt att dra iväg på ledighet när nästa alla andra återvänder till jobbet och börjar förbereda sig för den kommande höstterminen.

Jag borde väl ha satt tid på att tänka och planera för hösten, men det har jag inte gjort. Jag har levt i sommarens nu och inte brytt mig om att det kommer en höst efter semestern. Det jag däremot har gjort de senaste veckorna är att sätta lite mera tid och möda på mina predikningar. Nu har jag plötsligt haft ork och lust att försöka fördjupa mig i texterna och tänka ut vad jag vill säga om dem. Det började med en bra predikan som kom till mig sent en kväll och efter den uppmuntran jag fick efter den ville jag jobba mera med predikningarna.

Den här sista arbetsdagen före semestern har församlingen firat sin årliga gemensamma sommarmässa i Norrskata kyrka. Tidigare har den firats i någon av huvudöarnas kyrkor, men i år ville vi göra en liten avstickare till ett av kapellen. Det har varit en liten utmaning att få logistiken att fungera och maten att bli serverad, men med underbara, orgniserande medarbetare och driftiga företagare, gick det sist och slutligen smidigt.

Det ordnades busstransport från Pargas och båt transport från Iniö och Houtskär. Alla strålade samman på ungdomslokalen Heimdal där vi började med att umgås och göra en frågesport. Det var kluriga fråor om Norrskata och om dess historia. Sen förflyttade vi oss till kyrkan. Där fick vi svaren på frågesporten och där berättade en Norrskatadam om hur hennes liv på Norrskata sett ut. Efter det firade vi mässa tillsammans.

Vi var ungefär 100 personer i kyrkan och det kändes som att huset var fullt, fast det lär gå att pressa in 140 personer i kyrkan. Det var en varm och stämningsfull högmässa. Jag var liturg, sommarteologen läste texterna, diakonen ledde förbönen och båda assisterade i nattvarden. Vilken härlig gemenskap det blev! Verkligen en dag att glädjas åt.

Om du inte var där och vill ta del av predikan, kan du som vanligt klicka in dig på Ordet är mitt och läsa mitt manuskript.

Nu loggar jag ut och tar semester. Jag är tillbaka på jobb den 2 september.
Ha det så gott!