Tre mässor och en båt

      Kommentarer inaktiverade för Tre mässor och en båt

Nu på sommaren när den ena och den andra är på semester får vi turas om att hålla gudstjänterna på de olika holmarna. I går firade jag och kantorn mässa tre gånger. Först i Houtskär, sen i Iniö och på kvällen i Korpo.

Tidtabellen var stram mellan Houtskär och iniö. Kl 11 i Houtskär och kl 13 i Iniö. Då finns det inte tid att köra bil och åka färjor mellan öarna. Vi hade varit tvugna att ta taxibåt mellan Houtskär och Iniö men i övrigt hade vi kunnat åka bil och färjor.

Men, jag har ju den stora lyxen att ha en egen båt och kunna köra till och mellan jobben. Den här gången var det dessutom lugnt och vackert före!

På morgonen var det dimma när jag körde till Houtskär, men den hade lättat när vi körde till Iniö. Vägen mellan Iniö och Korpo var rena nöjet med ett lugnt hav, en klarblå himmel och en strålande sol. På kvällen var det ännu vackert väder, med en gnutta mera vind.

Avståndet mellan gästhamnen och kyrkan i Korpo är en stunds promenad, dvs ca. 1½ km. I och för sig inte jättelångt, men med gassande sol och en hel del packning blev det svettigt värre. Som tur var det svalt och skönt i kyrkan.

När kvällen kom var både jag och kantorn helt slut. Att jobba i skärgården är härligt, och jag skulle aldrig byta bort en sådan här dag, men nog suger det musten ur en!