Jag kom fram till Amen!

      Kommentarer inaktiverade för Jag kom fram till Amen!

Det kan hända att någon blev nyfiken på om det blev nån predikan alls efter lördagskvällens funderingar och skrivkramp. Jo, det blev det. Men om meningen med predikan blev något mer än att ta sig från början till ett avslutande Amen, tror jag lyssnaren och läsaren själv får avgöra. Det kan du göra genom att läsa mitt predikomanuskript som finns under Ordet är mitt.

Att jag publicerar mina predikningar i bloggen tänker jag ibland att är ett sätt att lyfta min egen svans och stoltsera med vad jag åstadkommit. Det kan det vara, men det kan också vara ett sätt att predika inför en större publik än den som samlats i kyrkan.

Ibland är jag omåttligt förtjust i mina formuleringar. Ibland funderar jag om mina ord ens är värda trycksvärtan på pappret eller utrymmet i cyberrymden. Men oberoende är jag övertygad om att jag inte är ensam om att författa mina ord. Jag är övertygad om att det finns en helig Ande som inspirerar och puffar på. En Ande som vet vad någon där ute behöver få höra eller läsa och det kan kanske hända att det råkar vara just mina ord som berör och påverkar.

Därför lägger jag modigt ut mina manuskript till allmän beskådan, även om jag vet att det antagligen finns någon som helst bara vill spotta när de möter mina ord. Tycker man illa om mig eller mitt sätt att predika, så är det enklast att låta bli att klicka på länkar och scrolla vidare. Det bjuder jag på!