Ett heligt rum som inte är ett fysiskt utrymme

      Kommentarer inaktiverade för Ett heligt rum som inte är ett fysiskt utrymme

Jag fick frågan om jag ville hålla en aftonandakt i radion på temat “heliga rum”. Som så ofta svarade jag ja, det kan ju vara kul. Sen när det gått en tid och det närmade sig tidpunkten att producera aftonandakten funderade jag mycket på vilket heligt rum jag skulle tala om.

Är det kyrkan? I så fall vilken kyrka?
Är det havet? Eller stranden? Eller skogen?
Vad är egentligen ett heligt rum för mig?

Men en kväll, när jag firade aftonandakt med konfirmanderna upplevde jag en sällsam helighet i rummet. Här var mitt heliga rum som jag skulle tala om i radion – aftonandakten med konfirmanderna!

Så rummet var inte ett visst utrymme, utan känslan vi delade i andakten den där kvällen. Tänk vilken gåva att få uppleva ett heligt rum som är fullständigt oberoende av det fysiska utrymmet. Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem, sa Jesus. Och visst är det så!

Ikväll kan du lyssna till min aftonandakt i radion kl 19.15 i Yle Vega.
Efter 19.30 kan man lyssna på den på Arenan i ett år. Klicka här om du vill lyssna på andakten på Yle Arenan eller här om du vill läsa manuskriptet som ligger under Ordet är mitt tills jag lägger ner bloggen.