Nytt år, nya möjligheter

      Kommentarer inaktiverade för Nytt år, nya möjligheter

Varje morgon får vi börja med ny nåd. Varje dag kan alltså vara en ny början. Vi behöver inte vänta på att det ska bli första dagen i veckan, månaden eller året för att få börja på nytt. Men idag råkar det vara årets första dag och för mig betyder just den här dagen en nystart. Idag är min första dag som kaplan i Houtskärs kapellförsamling.

Jag fick börja med den allra bästa start man kan tänka sig. Jag fick fira mässa med församlingen. Det fanns begränsningar och regler att ta hänsyn till och dem håller vi ändå gärna, för ATT få träffas är så viktigt. Fast man sitter glest i bänkarna så är man ändå tillsammans.

Om du inte var där, men ändå vill ta del av min predikan är det bara att klicka här så kommer du direkt till manuskriptet.

Känslan idag var ungefär den samma som när man träffar en gammal god vän man inte sett på ett tag, men ändå bara fortsätter från samma punkt som när man senast sågs. Det känns bra. Det som har varit behöver vi inte blicka tillbaka på. Nu har vi vänt ett blad i årens bok och så är det bara att börja fylla sidorna med nya tag. På måndag blir det en dag på kontoret och sen rullar det väl bara på, skulle jag tro.

Det blev inte av att ta några bilder idag, så här är en bild från maj 2020.