När jag tänker efter

      Kommentarer inaktiverade för När jag tänker efter

Ibland stannar jag upp och tänker efter. Idag verkar vara en sån dag. Jag verkar återkomma till självreflektionen med ojämna mellanrum.  Redan när jag studerade funderade jag på självkänsla och självförtroende. För ett par år sen rörde jag mig i samma banor när jag skrev inlägget Kanske jag aldrig var den jag trodde att jag var.
Här kommer dagens funderingar:

Det finns så många duktiga människor och jag märker att jag så gärna vill vara som dem. Alla dem – på en gång. Jag vill kunna så mycket, men jag vill inte lära mig det. Jag vill kunna det just nu på sekunden.

Det finns så många fantastiska upplevelser och jag märker att jag vill ha dem. Alla de där som flimrar förbi i mitt flöde på sociala media. Jag vill inte vänta på dem, jag vill ha dem nu på sekunden!

Det finns så många underbara ting och föremål och jag märker att jag vill ha dem. Alla saker som man kan se i tidningar, kataloger och på nätet. Jag vill inte välja någon enda, jag vill ha alltihopa. Helst nu på sekunden.

Men så tänker jag efter.

Varför vill jag vara som alla de andra? Varför är inte jag bra nog åt mig själv?

Varför vill jag ha alla de fantastiska upplevelserna? Varför är jag inte nöjd med allt jag redan varit med om?

Varför vill jag ha alla sakerna? Vad ska jag ha dem till när huset redan är överfullt av allt jag äger sen förr?

Jag har väl mina aningar om var det är som skon klämmer. Jag är inte nöjd med mig själv och jag tror att det går att ordna med att bli som någon annan, resa bort eller köpa mera saker. Det hjälper bara för stunden när någon berättar för mig att jag är bra som jag är, men minnet är så kort och snart är jag missnöjd igen.

Så länge jag jagar andras godkännande och bekräftelse kan hålet inom mig inte bli fyllt. De smickrande orden är som vatten som fyller en hink med hål i botten. Så länge tillflödet är större än det som rinner ut genom hålet, verkar hinken vara full. Om tillflödet avtar sjunker nivån i hinken och till slut är den tom.

Den varaktiga lösningen är kanske att hitta något som kan täppa till hålet i hinken.
Ett tuggummi, kanske?