Får man ta sig en titel?

      Kommentarer inaktiverade för Får man ta sig en titel?

När får man kalla sig kolumnist? Hur många kolumner ska man ha skrivit? Räcker det med en eller borde det vara 14? Eller är det så att man borde ha ett kontrakt med en tidning?

Jag har inte tänkt så mycket på saken tidigare, men idag publiceras en kolumn i Kyrkpressen som jag skrivit. När jag hade skrivit kolumnen och sänt in den slog tanken mig. Är jag kolumnist nu?

Jag har ju redan tidigare vågat säga att jag är en skrivande människa, en bloggare, men kolumnist? Det är ju lite i samma kategori som när man får kalla sig för författare!

Faktum är, nu när jag tänker efter, så är dagens kolumn inte alls min första, utan den fjortonde jag skrivit! Jag har ju redan skrivit Spaltaren många gånger och jag har lovat skriva  kolumnen regelbundet i Åbo Underrättelser åtminstone det här året till slut. Så kanske jag faktiskt har avancerat till kolumnist?!

Om Kyrkpressen inte dyker upp i din postlåda eller om du bor i en annan region där min kolumn inte publiceras kan du läsa min kolumn här eller under rubriken Ordet mitt.