Sån glädje att få träffa andra!

      Kommentarer inaktiverade för Sån glädje att få träffa andra!

Jag har känt mig lite svältfödd på mänskliga kontakter på sistone. Det har antagligen de flesta, så det är inget speciellt med det. Ändå är det intressant att iaktta sig själv. Jag beskriver mig som en social ensamvarg och nu kände jag hur viktig balansen är. Balansen mellan att få vara ensam och att få vara med andra. Någon har sagt att människor är flockdjur som behöver andra. Det är nog sant. Vi blir halva utan andra människor.

Igår hade vi övning i kyrkan inför radiogudstjänsten som ska bandas nästa söndag. Vi var 7 personer i kyrkan och vi hann både diskutera ditt och datt och öva gudstjänsten. Vi var tillsammans, trots flera meters mellanrum. Det är ju lite spännande att få banda in en radiogudstjänst, så övningen behövdes verkligen.

En gudstjänst har förvånansvärt många moment när man börjar dela upp den i alla dess beståndsdelar! Teknikerna ska få en körlista där varje moment är antecknat med ord och tid. Hur många sekunder tar det att säga “vi ber” och svänga sig mot altaret? Jag räknar med fem.

Efter övningen när vi alla gick åt var sitt håll gick jag hem med en glad känsla i kroppen. Dels för att jag hade fått träffa människor “på riktigt” och dels för att vi får fira gudstjänst tillsammans. Det ska nog bli skönt när juni kommer och vi åter får börja fira gudstjänster i våra kyrkor!

Houtskärs kyrka med spirande grönska

Jag bara måste knäppa bilden när jag gick till kyrkan. Magnolian blommar så vackert vid kyrkdörren och lyser vit på bilden.