När mörkret är som en filt

      Kommentarer inaktiverade för När mörkret är som en filt

Hoppsan! Det som skulle bli ett blogginlägg visade sig vara inledning till mitt tal vid Lucia-andakten i morgon. Så tji fick du, du får inte läsa det ännu!

Usch så jag retas!

Det råkade sig att jag i morse bläddrade genom mitt fb-flöde och märkte att en efter annan beklagade sig över mörket. Helt oberoende av varandra var det flera av mina vänner som tyckte att nu får det vara nog. Och visst har det varit mörkt nu i november och december! Metorologiska institutet meddelar på Helsingin Sanomats begäran att det varit under 19 timmar solsken i Helsingfors under november månad. Det är en av de mörkaste novembermånaderna på 20 år!

Därför började jag skriva ett blogginlägg som jag snabbt insåg passade utmärkt som inledning till mitt tal i morgon. Då kan jag ju inte publicera det idag! Nu när jag har gjort dig nyfiken så lovar jag att lägga ut mitt tal i morgon kväll, då kan du läsa vad det var jag tänkte skriva på bloggen i morse.

I väntan på det får du en kliché: Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus!