Om kyrkan skulle brinna…

      Kommentarer inaktiverade för Om kyrkan skulle brinna…

… så är det bra att brandkåren vet så mycket som möjligt om kyrkan och vad som finns i den.
Så därför var frivilliga brandkåren på besök i kyrkan ikväll. Vi tittade på alla utrymningsvägar, på värdeföremålen och på pannrummet. Vi diskuterade tänkbara scenarion och på vad man kan göra. Det var mycket intressant att se på och fundera kring tillsammans!

Jag har tänkt att en kyrka börjar brinna av tre orsaker. 1) Åskan slår ner 2) Det blir nåt fel i elsystemet eller pannan. 3) Nån person får fnatt och sätter eld på kyrkan. Tyvärr verkar det sista alternativet vara det som händer oftast. Åtminstone är det så jag minns rapporteringen om de kyrkor som brunnit.

En del människor tycker att det är jätteobehagligt att ens diskutera att kyrkan skulle kunna brinna, men man bara måste våga sätta ord på också det hemskaste man kan tänka sig! Speciellt för en brandman/kvinna är det otroligt viktigt att träna och öva på alla tänkbara saker före det händer. För sen den dagen när det brinner finns det inte tid att fundera mera. Då ska man veta vad man ska göra!

Så jag är jätteglad över att Houtskärs frivilliga brandkår ville komma till kyrkan för att bekanta sig och lära sig om vad allt man kan behöva veta, ifall, om, att de en dag blir tvungna att rycka ut till en brinnande kyrka.

Det enda som harmar just nu, är att jag inte tog en endaste bild på våra fina brandsoldater i kyrkan! Så ni får nöja er med en bild av kyrkan ikväll.