Skärgårdsprästen med 9 kyrkor i bagaget

      Kommentarer inaktiverade för Skärgårdsprästen med 9 kyrkor i bagaget

På drygt ett år har jag hunnit arbeta som präst i samtliga kyrkor i Åboland – trodde jag. Jag hade ju glömt att räkna med Norrskata kyrkan! Ja, och så räknar jag inte riktigt med Åbo. Fast jag har predikat i Åbo domkyrka en gång innan jag blev prästvigd.

Hur som helst så har jag å tjänstens vägnar hunnit avverka alla dessa kyrkor sedan jag blev prästvigd 27 maj ifjol:

Pargas kyrka
Hitis kyrka
Dragsfjärds kyrka
Dalsbruks kyrka
Kimito kyrka
Houtskär kyrka
Nagu kyrka
Iniö kyrka
Korpo kyrka

På bilden här nedan ser du de röda prickarna som markerar var i skärgården kyrkorna finns.

Inte för att det borde vara något att skryta med att jag har farit omkring som en skottspole mellan kyrkorna. Det är ju inte klokt att avverka arbetsuppgifter i 9 kyrkor på ett år! Fast det här torde ju nog ge mig orsak att få kalla mig skärgårdspräst!

När jag tänker efter kanske det rent av förklarar lite grann varför jag känner mig så utmattad just nu? De senaste dagarna har jag nästan bara vilat och tackat Gud för att semestern börjar nu. Framför mig ligger fyra veckor som tyvärr inte är helt blanka i kalendern. Men, förhoppningsvis är de tillräckligt blanka för att jag ändå ska få ligga i hängmattan och läsa deckare långa stunder.

Så om jag inte hörs av så väldigt mycket här på bloggen, beror det på att jag är upptagen med att pyssla i trädgården, gosa med katterna, pussa gubben, resa någonstans eller som sagt, läsa deckare i hängmattan.

Må din väg gå dig till mötes
och må vinden vara din vän
och må solen värma din kind
och må regnet vattna själens jord
och tills vi möts igen må Gud hålla,
hålla dig i sin hand.
(Psbt 947)