På gränsen till onödigt

      Kommentarer inaktiverade för På gränsen till onödigt

Den andra dagen på det nya jobbet tänkte jag vara duktig och dyka upp i god tid på pastorskanliet i Houtskär. Det var innan århundradets storm slog till.

Jag vaknade på natten av att strömmen gick. Sen sov jag oroligt, för att det var så mycket ljud av stormvindarna. Så när väckarklockan ringde var FinFerries webdsida den första jag kollade, innan jag ens steg upp ur sängen. Där stod det att färjan mellan Nagu och Korpo stod stilla på grund av den hårda vinden. Jag ringde för säkerhets skull och kollade med personalen och de sa att jag gott kunde stanna i sängen nån timme till.

Så det jag avvaktade och kollade på nytt med personalen några timmar senare. Nej, färjan står ännu, var svaret. Till avgången 11.07 uppskattade jag att det mojnat så pass att färjan kanske skulle trafikera så jag åkte iväg till färjan med förhoppningen om att kunna ta mig på jobb. När jag kört ombord undrade jag snabbt varför jag gett mig iväg. Det gungade alldeles hemskt! Jag tog fram telefonen och tänkte att om det så är det sista jag gör så kan jag meddela världen om min färd över Storströmmen.

Den här filmen sände jag live på facebook medan färjan Prostvik 1 körde över från Nagu till Korpo. Det tog en stund innan jag förstod att berätta vad jag var med om och kommentarerna till Roger och Malin är svar på de kommentarer de skrev åt mig under sändningen. Bli inte sjösjuk när du tittar!

Färden vidare över havet från Korpo till Houtskär var sen rena semesterresan i jämförelse. Färjan Stella som trafikerar där är mycket större och stadigare.

Arbetsdagen var värdefull och hemresan gick bra. Jag tvivlade nog om jag skulle komma hem från Korpo till Nagu på kvällen, men det gick. Färjturen var inte riktigt fullt så svajigt som på dagen, men nog obehaglig ändå. Så nu är jag mest av allt glad över att vara hemma till natten igen.

I morgon är förhoppningsvis en mindre blåsig dag…