I skogen rensas hjärnan

      Kommentarer inaktiverade för I skogen rensas hjärnan

Oj, en vecka sen senaste inlägg! Hoppas du inte saknat mig allt för mycket.

De senaste fyra dagarna har jag varit ledig och det var en välbehövlig ledighet. Nu när jobbet inte längre är riktigt nytt blev jag trött. På nåt sätt är det ju så, att när jobbet är nytt och spännande går man på av ren lust och en del adrenalin. Sen när jobbet börjar hitta sina hjulspår kan det hända att man rasar ihop och märker hur trött man egentligen är. För fast det är roligt och lustfyllt så tar det på att börja med ett nytt jobb! Det finns så många intryck man behöver absorbera, så många saker man behöver lära sig, så många nya människor att lära känna, så många saker som man inte ännu har några rutiner för och allt det här kräver massor av ens hjärna. Jag har ju dessutom inlett en ny typ av boende med övernattningslägenhet och veckopendlande.

Några stackars små trattkantareller hittade jag.

Så nu kom jag till den punkten när jag behövde vila huvudet. Jag orkade inte tänka och skriva alls. Jag har varit hemma och röjt i en skogsdunge, vandrat i skogen i jakt på svamp (med mycket magert resultat) och gosat med gubben och katterna. Jag har inte sett på mejlen, inte sett på telefonen, inte bläddrat i kalendern, utan bara varit och låtit jobbet klara sig utan mig.

I morgon börjar en ny arbetsvecka och det blir säkert roligt det också!