Det var en svår en!

      Kommentarer inaktiverade för Det var en svår en!

Har du någon gång blivit varnad för någon person du ännu inte träffat? Så där som att “du ska se upp med Gösta sen, för han kan va lite tvär” eller “Greta är lite jobbig för hon kan explodera när som helst”. Hur har du reagerat? Vad har du tänkt om dessa människor du blivit varnad för? Hur gjorde du sen när du mötte dem?

Det blev många frågor där, men jag är verkligen nyfiken! Berätta gärna dina erfarenheter!

Jag har blivit varnad för ett par personer som jag minns extra bra. Första gången blev jag verkligen lite fundersam. Var personen verkligen så jobbig som det sades? Hur skulle jag bete mig med hen? Jag funderade en del innan jag träffade personen och jag kom till strategin att gå rakt på den personen. Jag tänkte att om jag försöker vara vänlig mot hen kanske hen inte är så bitsk som jag varnats för.

Strategin fungerade och jag blev riktigt god vän med personen. Det visade sig att det var den som varnat mig som var roten till det onda i den relationen. Personen som jag varnats för märkte jag rätt snabbt att var trött, men jobbade sammanbitet på i alla fall. Hen hade en del problem i familjen och en del värk i kroppen, men ändå slet hen på som aldrig förr. Ofta behövde hen ta till ilskan för att alls orka göra sitt jobb. Inte undra på att hen kunde upplevas som besvärlig!

Den andra personen jag varnats för tycker jag är rak på sak och riktigt trevlig. Säkert har hen sina sidor och jag har inte mött dem alla ännu. Ändå tycker jag att det verkar som om vår relation kan bli bra. Kanske det finns kryddor som uppgivenhet, trötthet, bitterhet och desillusion i grytan, men om jag häller i lite sympati, omtänksamhet, rakhet och tacksamhet, kan det hända att smaken jämnar ut sig och det blir en god soppa. Lite humor till så kan det bli riktigt delikat!

För mig är svåra människor sådana som vänder kappan efter vinden och inte kan ge raka svar. Jag uppskattar raka besked – oberoende om jag omfattar dem eller inte – för då vet jag var den andra står och kan förhålla mig till det. Så när vi möts, säg till om nåt är på tok. Det är ända sättet jag vet, för att vi tillsammans ska kunna få till stånd en förändring till det bättre för oss alla.