Dansa Pausa

      Kommentarer inaktiverade för Dansa Pausa

Det blev tyst i några dagar här på bloggen. Det var inte planerat, utan bara en behövlig andningspaus. Efter skribalägret kände jag mig trött i hjärnan, en trötthet jag aldrig tidigare varit med om på samma sätt. Jag hade nog behövt några dagar extra där för att ligga i hängmattan men det gavs inte den här sommaren. Jag hade själv gått med på att dra vidare till följande församling rätt så direkt efter lägret, så bristen på vila var “eget moku”.

Jag hoppade in som sommarpräst på onsdagen och hade genast fyra intensiva dagar arbete. Det blev underbara dagar med besök till olika öar varje dag. Första dagen Högsåra, andra Biskopsö, tredje Vänö och fjärde Örö. Det var andakt, allsång, sommargudstjänst och allsång. Där mellan varven några förrättningssamtal och lite funderingar kring annat praktiskt. Här får jag passa på att tacka Sanna, den underbara kantorn, som jag skrattat bort fyra dagar med!

Det goda är nu att efter dessa fyra intensiva arbetsdagar fick jag fyra lediga dagar. Så jag har försökt ta det lugnt och vila hjärnan. Att jag nu arbetar i grannförsamlingen och har över 100 kilometer till jobbet gör att jag veckopendlar. Dvs. bor i en hyrd lägenhet på arbetsorten när jag jobbar och åker hem till huset, gubben och kissorna när jag är ledig. Det ger mig en tydlig signal om att koppla bort tankarna på jobbet när jag är “hemhemma”. Jag tror att det kommer att blir riktigt, riktigt bra. Det lär mig att skilja på arbetsdagar och lediga dagar på ett helt nytt sätt. Det lär mig att jag inte kan göra “någo lite” fast jag är ledig, för jag är på annan ort helt enkelt.

Nåja, det är ju också en sanning med modifikation. Idag kan man jobba oberoende av var man befinner sig, så länge man har telefon, dator och internetuppkoppling. Det är också en frihet. Det ger mig möjlighet att distansjobba någon dag ibland.

Inkommande arbetspass borde inte bli fullt lika intensivt som förra veckan. Det är skönt, för jag har fortfarande en lägenhet som luktar inpyrd tobak att städa. Kanske jag orkar göra nåt någon kväll den här veckan?

PS. Rubriken är även en sångtitel. Du kan kolla in den här.