Pusselmysteriets lösning

      6 kommentarer till Pusselmysteriets lösning

Idag kan jag äntligen avslöja vad det blev av det stora 29-bitars pusslet. Det blev en ny (platt!) jord för oss att bo på. Varje konfirmand fick en egen del av den nya jorden att utforma just som hen ville. Jag hade tänkt att man kunde få klippa och klistra bilder från tidningar men den biten av förberedelserna blev på hälft så det blev till att teckna istället. Det visade sig vara en bra lösning för det gav ju konfirmanderna friare händer i sitt skapande. De blev inte bundna till vad som redan finns avbildat utan fick komma med egna lösningar.

Vad skulle vara viktigt om vi skulle få skapa en egen ny jord?
För många var naturen viktig. De ville skapa en ny värld utan föroreningar och problem. De mest fantasifulla lösningar presenterades. Till och med en enhörning fick plats på vår nya jord! Dessvärre fick vi med oss lite missiler också…

Det blev en riktigt trevlig anda i gruppen när alla presenterade sina skapelser och spontant gav konfirmanderna varandra applåder. Jag har en liten känsla av att den här grejen blev mera lyckad än jag hade förväntat mig.

6 thoughts on “Pusselmysteriets lösning

 1. Tanja

  Jättefint! Vår dotter är där på läger med dig och det är så fint att få följa med här på ett litet hörn. Vi saknar henne och det känns ovant att inte ha nån kontakt alls. Nu försöker jag lista ut vilken teckning som är hennes och där finns ett par alternativ som kunde passa in. 🙂 Hoppas ni har det bra fast vädret inte har varit så fint idag. På söndag kommer vi och hälsar på!

  1. Pastorn Post author

   Roligt att kunna vara en liten länk mellan lägret och hemmafronten. Välkomna på söndag!

 2. Ann-Marie Pettersson

  Mycket fint planerat Janette ! Det gäller att hitta vad ungdomarna funderar över ! Det lyckades ju jättebra!

  1. Pastorn Post author

   Jo, det blev riktigt bra och ungdomarna är stolta över sin skapelse.

Comments are closed.