En nästan vanlig dag på byn

      Kommentarer inaktiverade för En nästan vanlig dag på byn

Igår spenderade jag största delen av dagen på Kyrkbacken iklädd prästskjorta. Först deltog jag i skolgudstjänsten och fick njuta av skolbarnens glada psalmsång. Jag deltog som åskådare med kameran i högsta hugg. Jag är en del av redaktionen bakom @kyrkanevl på facebook och jag hade en storstilad plan på ett videoinlägg till sidan men det blev inte så lyckat. Nåja, det är tanken som räknas vilket min gamla klasskamrat påminde mig om när vi pratade en stund över en kaffe-/tekopp på den lokala Baren.

Lite senare träffade jag församlingsanställda från Rimito i kyrkan och fick berätta lite för dem om vår vackra kyrka och dess historia. De var glada över att få veta lite mera om kyrkan och ville gärna inleda ett samarbete mellan församlingarna. Det ska jag framföra till kaplanen.

Dagens egentliga programpunkt var en träff med radioredaktören Hedvig Långbacka. Vi bandade några radioandakter i kyrkan där jag berättade om vissa saker i kyrkan. Det var riktigt roligt men påminde mig om hur mina kunskaper om kyrkan rostat! Hujeda! Nåja, resultatet lär du få höra i radion under sommaren någon gång.

Det som gjorde dagen alldeles fantastisk var alla de Nagubor jag mötte som gratulerade och kramade mig. Det att jag gick iklädd prästskjorta på byn väckte förvånade blickar och glada reaktioner. Jag är alldeles överväldigad av den glädje jag möter över att jag nu blivit präst. Tänk att så många är så glada för min skull! Det är helt enkelt ofattbart.