Tillbaka och iväg igen

      Inga kommentarer till Tillbaka och iväg igen

Så var jag tillbaka på jobb efter semestern. Första veckan gick mest åt att acklimatisera mig, men redan följande vecka var jag på vift igen. Det var dags för den årliga NPS* konferensen och i år samlades vi i Sundsvall och på Selånger Pilgrimscenter.

Jag tog båten till Sverige och tåget till Sundsvall. Där strålade vi samman från Finland, Sverige, Norge, Danmark, Färöarna och Island. Eftersom det var tredje gången jag deltog var det glada återseenden med flera kollegor från de olika länderna och glada möten med nya vänner. Vi delade erfarenheter och berättade vad som är på gång i de olika förbunden. En del skiljer åt, men mycket är lika. Hur ska prästerna orka i arbetet? Hur ska prästerna räcka till? Hur ska vi rekrytera nya präster och nya medlemmar? Hur ska vi förhandla med arbetsgivarsidan? Hur påverkar samhället arbetet i kyrkan?

Mellan varven hann vi diskutera allt möjligt och det är så uppfriskande att få möta präster från andra församlingar och länder. Hos mig såddes två tankefrön som jag nu ska vattna och värma så att de får gro och växa till nya tankar.

Att få besöka pilgrimscentret och få höra om den entusiasm som växer där var inspirerande. Antalet besökare är stort och stoltheten hos församlingsborna är påtaglig. Antalet pilgrimmer växer och centret är en oas väl värd att besöka.

När mötet var över tog jag tåget söderut igen. Det blev en halvdag tid att turista i Stockholm. Det var avkopplande att bara vandra runt i storstaden och njuta av allt är så annorlunda än hemma. Men efter en eftermiddag i staden är det nu skönt att sitta på båten på väg hemåt igen.

I morgon är jag tillbaka i mitt vanliga jobb igen. Det är lördag och förrättningsdag. På söndag blir det mässa och församlingsstämma i Houtskär. Vi får återkomma till det i nästa vecka.

*Nordiska Prästförbundens Samarbetsorgan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *