Gott nytt år!

      Kommentarer inaktiverade för Gott nytt år!

Idag, på första söndagen i advent, börjar det nya kyrkoåret.

I kyrkohandboken finns tre olika årgångar, med lite olika texter för varje årgång. Varje söndag har sitt tema och varje årgångs texter återspeglar temat, men ur lite olika vinklar. Det är bra, för det ger en bredd och variation på vilka bibeltexter som behandlas i gudstjänsten. Det här kyrkoåret övergår vi till årgång två i handboken.

Det känns som ett lika svårt steg att byta årgång, som det brukar kunna vara att lära sig skriva rätt årtal efter årsskiftet. Jag måste markera texterna med färggranna post-it-lappar för att inte i misstag läsa fel text i gudstjänsten!

Den här gången nämns dotter Sion i första raden i första texten. En psalm vi sjunger i gudstjänsten är nr 7 Dotter Sion. Jag insåg att någon säkert skulle fundera på frågan “vem är dotter Sion? ” så jag inledde min predikan med att förklara saken. Som vanligt kan du läsa mitt manuskript genom att klicka här.