50-50 och balans i jobbet

      Kommentarer inaktiverade för 50-50 och balans i jobbet

När man anhåller om att bli prästvigd får man genomgå ett psykologiskt test för att ta reda på sina styrkor och svagheter. Att känna till dem är bra för att kunna lägga upp arbetet så att man orkar i längden. Jag minns att mitt test resulterade i att jag är si sådär 50-50% social och ensamvarg. Det var ingen större nyhet för mig. Jag tycker om att umgås med människor, men jag behöver minst lika mycket egentid där jag får tömma huvudet på intryck och fylla på med lust att se människor igen.

Så nu när jag haft dagar av administrativt arbete och förberedelser tycker jag att det är alldeles toppen att få sitta vid min dator och bara pyssla på med alla sorters pappersarbete. Jag skulle antagligen trivas med ett jobb där hälften består av administration, tabeller, protokoll och annat pappersarbete som andra upplever som tråkigt. Men vänta, det här jobbet ligger ganska nära idealet, när jag tänker efter!

När jag har måttet rågat att människomöten blir jag trött i huvudet och då fungerar det inte att vara kreativ. Så för att få predikan skriven till söndagen behöver jag först få ordning på allt annat. Offertförfrågningarna skickade, skriftskolstartens material iordningställt och kalendern uppdaterad. I morgon bitti ska jag ta tag i allt det där som måste vara gjort till eftermiddagen och nästa dag. För jag vet ju också att lite lagom dead-line stress sätter fart på mig. Så månne inte allt blir klart i tid.

Trevlig helg!