Monthly Archives: juli 2024

Tre mässor och en båt

      Kommentarer inaktiverade för Tre mässor och en båt

Nu på sommaren när den ena och den andra är på semester får vi turas om att hålla gudstjänterna på de olika holmarna. I går firade jag och kantorn mässa tre gånger. Först i Houtskär, sen i Iniö och på kvällen i Korpo. Tidtabellen var stram mellan Houtskär och iniö. Kl 11 i Houtskär och kl 13 i Iniö. Då… Read more »

Störst av allt är kärleken?

      Kommentarer inaktiverade för Störst av allt är kärleken?

Jag har inte varit särskilt förtjust i vigslar. En hel del gånger har det känts som att jag och kyrkan är något man måste ha för att ha ett snyggt bröllop. Prästen är en ceremonimästare som gör att festen känns högtidlig – men egentligen är det inte så viktigt det där med Gud och sånt. Kyrkan, speciellt de gamla stenkyrkorna,… Read more »

Så oändligt vackert

      Kommentarer inaktiverade för Så oändligt vackert

Så det kan råka sig. För en dryg månad sedan fick jag, helt ex tempore, besöka en gammal dam i stället för en kollega. Damen var en gammal bekant som jag inte sett på evigheter och jag gladde mig storligen över att få besöka henne. Nu var hon gammal, skröplig och trött där hon låg i sin säng på ett… Read more »

Har jag slutat blogga?

      2 kommentarer till Har jag slutat blogga?

Jag ställde faktiskt mig själv den frågan. Har jag slutat blogga? Det är så länge sedan jag skrivit något att det nästan känns så. Men, nej. Jag tog en paus. En välbehövlig paus. För den här våren har varit tung. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som har ätit upp mina krafter, men jag har varit… Read more »