Kan mina smulor bli ditt bröd?

      Kommentarer inaktiverade för Kan mina smulor bli ditt bröd?

På synodalmötet träffade jag en kollega jag inte tror att jag mött förr. Vi talades vid och hen sa att hen hittat mina predikningar på nätet. Där hade hen hittat ideér och hjälp när tiden varit knapp och hjärnan tom. Jag blev glad och sa att det var ju roligt att höra, då är det nån nytta med att jag publicerar mina manuskript!

Det är så ofta som jag inte tycker att jag har något vettigt att komma med och ändå hade hen tyckt att det var texter värda att läsa och ta inspiration ifrån! Fantastiskt! Hen uppmuntrade mig och sa visst har jag något att komma med! Tack kära du, för de vänliga orden! Det värmer och ger mig mod att våga mera.

Ibland känner jag att jag brinner för det jag skriver. Ibland känns det som att jag bara krystar fram något halvdant som får lov att duga. Ibland känns det som ökentorka i huvudet, men så kommer Anden och blåser så att det blir mönster i sanden och jag hittar något att säga ändå.

Det att jag publicerar mina predikningar är mitt sätt att sprida det glada budskapet för vinden. Jag vet aldrig var det landar, men om det kan hjälpa en kollega är det inte förgäves. Jag har ju själv surfat kring efter hjälpsamma tankar ibland. Och om någon kan ha nytta av det jag skrivit är det ju bara bra.

Senaste söndags evangelietext kände jag att tände någonting i mig och predikan var rätt enkel att formulera. Du hittar det som vanligt under rubriken Ordet är mitt. Vill man söka predikningar kring någon specifik bibeltext kan man söka i fältet till höger på sidan. Vill man kolla in någon speciell helgdag är det lättast att klicka på Kyrkoårskalendern och sen skrolla fram den söndag man söker.