Vad lovade jag nu igen?

      Inga kommentarer till Vad lovade jag nu igen?

Jag var inbokad att hålla tre aftonandakter i radion under september månad redan för länge sen, men så fick jag tilläggsfrågan om jag kunde tänka mig att hålla dem på temat Frälsning?

Frälsning är temat för synodalmötena som hålls i september och det har skrivits en bok på temat just för detta.

Jag blev lite ställd av frågan. Det positiva med att ha ett tema är att jag tycker det är lättare att ha någonting att utgå ifrån, än att försöka tänka helt fritt. Men det utmanande med temat Frälsning är att det känns så väldigt, väldigt stort. Och att just jag ska tala om temat för synodalmötet kändes skrämmande!

Ändå svarade jag ja, jag kan tala kring temat Frälsning. För utmaningar är väl till för att tacklas?

Jag tuggade, ältade, funderade, diskuterade med en vän och våndades. VAD har jag att komma med och säga om temat Frälsning???

Trevande dök idéer upp i mitt medvetande och jag hittade något att utgå ifrån. Som jag konstaterat många gånger förr, är deadline min bästa morot för att få saker och ting gjorda. Nu kom deadline flygande emot mig och tvingade mig att formulera mig.

Konstigt nog blev det åter tre andakter och de kan man lyssna till i radion på tisdagskvällar kl. 19.15 nu i september. Den första kom redan, men du kan lyssna på den på Arenan i ett år framöver.

Vill du hellre läsa mina manuskript, klickar du på Ordet är mitt. Jag publicerar texterna när andakterna sänts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.