Så var det gjort – check!

      Kommentarer inaktiverade för Så var det gjort – check!

Vilken lycka att få sitta på sitt arbetsrum och beta av en lista på saker som behöver göras!
Ah, jag har ett så ljuvligt arbetsrum!
Vilken lycka att få sitta hemma och beta av en lista på saker som behöver göras!
Ah, jag älskar möjligheten till distansjobb!

Med jämna mellanrum får jag frågan vad en präst riktigt gör på jobbet, och alltid känns det lika svårt att svara på frågan. Jag har ju ibland bloggat om vad jag gjort under veckan och det tror jag att är lika bra för både dig som läser och mig som skriver. För prästjobbet är ibland rätt diffust.

Det som är lätt och roligt att skriva om är ju när det händer nåt lite extra. Som att ta båten till kyrkan eller att plötsligt få åka iväg på läger. Det som sällan när över tröskeln för ett blogginlägg är ju de där stillsamma dagarna när jag tar hand om diverse pappersjobb, svarar på mejl, skriver predikningar, planerar verksamheten, funderar på program till olika träffar, bokar bussar och föreläsare, gör affischer och brevbotten, svarar i telefon och regaerar på det jag får höra, skriver reseräkningar och konterar fakturor, läser kurslitteratur, funderar på budget, och uppdaterar hemsida och facebook.

Första veckan efter semestern var hektisk, men efter kaplansinstallationen och blixtutryckningen till pensionärslägret har dagarna ganska långt varit utan inbokad verksamhet. Det har gett mig några välkommet lugna dagar att komma i kapp med allt möjligt som legat onödigt länge på to-do-listan. Sånt som inte är akut, men som nog behöver göras så snart som jag har möjlighet. Sånt som tagit emot att ta itu med och därför legat onödigt länge på listan.

Jag tycker om när det händer och när det är fart och fläkt, men jag inser också allt mera att jag kan behöva just de här lugna dagarna när det finns tid att reflektera och göra undan allt möjligt. Det lugn som kom över mig på dagen för kaplansinstallationen finns kvar i mig och jag njuter förvånansvärt mycket av att inte behöva rusa omkring och “släcka bränder”.

Få se hur länge det håller i sig?
Snart drar det igång med allt möjligt igen och redan i morgon styr jag mina steg till Helsingfors för ett par dagar av förtroendeuppdrag…