Det är mycket nu!

      Kommentarer inaktiverade för Det är mycket nu!

Idag har jag kunnat landa och dra andan lite grann. Förra veckan var lite onödigt fullspäckad, men så är det ju ibland. Och bra om det bara är ibland.

Måndag-tisdag var det första hjälp-kurs på agendan. En välbehövligt uppdatering av kunskaperna och den bästa kurs jag någonsin gått på. Av olika orsaker blev det så att vi bara var fem deltagare, så det var praktiskt taget privatundervisning vi fick. Kurskamraterna är mina härliga arbetskamrater och kursledaren erfaren och praktiskt lagd person.

På tisdagen drog jag iväg från kursen i Pargas till Houtskär för att fira dagisbarnens våravslutnings gudsjtänst. Till kyrkan kom barnen med sina föräldrar och syskon. Vi var MÅNGA i kyrkan och på 17 minuter hann vi sjunga fyra psalmer och få höra om hur Jesus stillade stormen. Både barn och föräldrar verkade uppskatta upplägget.

Onsdagen gick till stor del åt till förhandsröstningen i kyrkoherdevalet. Med en annan valförrättare besökte jag både serviceboendet Fridhem och ungdomslokalen Ljungheda. Trevliga möten med församlingsborna blev det vid sidan av röstningen.

På torsdag fick jag skippa ett par möten på distans för tiden räckte bara inte till. Det kändes som tusen saker som behövde fixas, förberedas och ordnas.

Fredag, min ena lediga dag den här veckan, gick åt till jobb och en väntjänst jag lovat för länge sedan.

Lördagen, min andra lediga dag den här veckan, gick åt till att förbereda mig för skribalägret som började på söndags eftermiddagen.

Söndagen, veckans hektiskaste dag, innehöll en gudstjänst, ett kyrkoherdeval och en skribalägerstart. Gissa om jag kände mig lite virrig och splittrad när kvällen kom? Det tog ett tag att varva ner när jag väl kom i säng, men sen sov jag som en stock.

Nu är det måndag kväll och första hela lägerdagen börjar gå mot sitt slut. Det har varit en bra dag och konfirmanderna verkar ha hittat varandra. Det ser ut att bli ett bra läger!

Bild från ett tidigare läger. Vädret var lika fint då som det är nu.