Frihet till förändring

      2 kommentarer till Frihet till förändring

I dagens Åbo Underrättelser ingår som alltid på fredagar kolumnen Spaltaren. Den här gången är det jag som skrivit den och den har samma rubrik som det här blogginlägget. Om du inte har tillgång till tidningen kan du läsa min text under Ordet är mitt.

När dimman rullar in förändras landskapet. Det som står en närmast är tydligt, men på avstånd är allting suddigt.

Ibland har jag haft rejäl skrivkramp när det har varit dags att plita ner orden, men den här texten föddes utan större vånda. Som du säkert förstår är den påverkad av allt det som snurrar i mitt huvud för tillfället. Så tror jag det för det mesta är. Att texter föds ur det som sysselsätter skribentens tankar för tillfället. Ibland blir det mera subtilt, ibland mera tydligt, men det har alltid en koppling till vår tankevärld.

Jag har hört rådet “gräv där du står” när man ska börja skriva. Att skriva ner det som man känner till och det som berör en själv. Oberoende om det handlar om forskning eller fiktivt författarskap tror jag att det är ett gott råd. Nån dag ska jag kanske försöka mig på att skriva något lite längre än blogginlägg och kolumner, men i väntan på det fortsätter jag att öva mitt skrivande i dessa format. Håll till godo!

2 thoughts on “Frihet till förändring

  1. Regina Sjövall

    Mycket bra skrivet! Det enda som är säkert, är att ingenting är säkert, har någon klok person sagt.

Comments are closed.