Ska du söka till Houtskär?

      6 kommentarer till Ska du söka till Houtskär?

Öppningsfrasen med de flesta personer jag mött de senaste dagarna har varit “Ska du söka till Houtskär?” De som inte frågat har antagligen funderat, men varit finkänsliga nog att inte fråga. Kan hända att det är många flera än de jag mött som har tänkt och funderat.

Alla kan vara lugna på en punkt i alla fall. Jag har inte kunnat undgå informationen om att kaplanstjänsten i Houtskär är lediganslagen. Media berättar också frikostigt att jag nu har avlagt pastoralexamen och är behörig för tjänsten.

Men den stora frågan – tänker jag söka tjänsten?

Svaret är att jag inte behöver ge ett svar. Jag är mycket väl medveten om vad som önskas, förväntas och begärs, men de facto är beslutet mitt. Jag – liksom alla andra behöriga – har tid till den 24.9 kl 15 att fundera, be och lämna in sin ansökan.

 

6 thoughts on “Ska du söka till Houtskär?

  1. Pastorn Post author

   Naturligtvis får du hoppas. Sen får vi se vad som händer. Det är ju inte självklart att jag får jobbet fast jag skulle söka.

 1. Annica

  Önskar jag var lika säker som du med mitt yrkesliv. Har ändå tänkt göra något att saken. Kanske vända mej till församlingen och se om någon har tid att prata med mej om mina funderingar.

  1. Pastorn Post author

   Det är en bra plan att kontakta församlingen för samtalsstöd! Ibland behöver man bara sätta ord på sina tankar för att reda ut dem. Präster och diakoniarbetare finns där för dig!

Comments are closed.