April, april!

      Kommentarer inaktiverade för April, april!

Igår tänkte jag att det är trist att fake news har tagit livet av den skojiga traditionen med underhållande aprilskämt. Det var nämligen för nåt år sen som det diskuterades att man inte längre bör skämta i media med påhittade bluffnyheter på första april, eftersom hela världen lider av oriktig information som kallas fake news.

Till min glädje kunde jag ändå genast på morgonen notera att det skämtades friskt i tidningar och på nätet. I Åbo Underrättelser berättades om vresrosinspektören Fred Törnegren som besöker gårdar och inspekterar rosenbeståndet. Svenska kyrkan lanserade teet Te Deum och beställde man just idag fick man den specialtillverkade tehuvan Mitra på köpet. Scouterna presenterade en ny kokbok med 100 galet goda kottar. Och det finns säkert många andra skämt som gått mig förbi.

Så någonting är som det alltid har varit. Första april är dagen då man får se upp med vad man läser, ser och hör. Det kan hända att det inte alls är sant – och det roar mig!