Det här jobbet gör mig glad

      Kommentarer inaktiverade för Det här jobbet gör mig glad

Första arbetsveckan är avklarad! Det känns riktigt bra men fortfarande lite spännande för jag inser hur otroligt mycket det finns att sätta mig in i och lära mig.

Första dagen blev det en del möten – på distans förstås. Lite hann jag planera framtiden och skapa några nya kontakter. Att sitta hemma vid datorn första dagen på en ny arbetsplats är inte helt enkelt, men eftersom jag är bekant med en del av jobbet och många i arbetslaget så gick det ändå riktigt bra. Jag har inga problem att sysselsätta mig och idéer har jag på lager.

Andra dagen tog jag mig till kontoret i Helsingfors. Förmannen visade mig runt på det nyrenoverade kontoret och ett par kollegor fick jag också hälsa på. Sen fick jag en dator och en telefon som båda skulle startas upp och uppdateras på flera varv. Otroligt nog gick det helt smärtfritt den här gången! Jag skrev under arbetsavtalet och introducerades till diverse digitala verktyg. Det var helt klart nödvändigt att vara på plats och ställe för att allt skulle börja fungera som det ska.

Det är i alla fall inget fel på utsikten från kontoret i stan!

Att ta sig till storstan kändes som en exotisk utflykt. Dock en gnutta skrämmande, så jag använde både munskydd och handsprit mycket flitigt. Jag kan bara hoppas att det räckte till.

Tredje arbetsdagen satt jag åter hemma framför datorn. Nu med tillgång till mejl, Teams, och alla andra verktyg jag behöver. Det blev mera intro i arbetet med förmannen över Teams och så gjorde jag färdigt en knippe inlägg till facebook som jag schemalade. En del av arbetstiden gick åt till att försöka lokalisera mig i alla de kanaler och grupper och filer som finns på Teams.

Just nu känns allt mycket nytt och lite splittrat, men det är ju bara tredje dagen och jag sitter ensam hemma. Halv tre upptäckte jag att jag glömt det gemensamma eftermiddagskaffe. Ändå känns det alldeles otroligt bra. Jag är superlycklig över att ha fått det här jobbet. Tänk ändå att ett jobb kan ge mig så mycket positiv energi! Nu blir det nog fart på allt det där andra som jag lovat göra också, för jobbet ger ramar och struktur åt vardagarna. Härligt!