Snipp, snapp, snut, så var lägret slut!

      Kommentarer inaktiverade för Snipp, snapp, snut, så var lägret slut!

För en vecka sen skrev jag om min olust att åka iväg på läger. Jag tror jag delade den med många av konfirmanderna. Men vi tog oss alla i kragen, packade väskan och drog iväg i alla fall.

Så gick dagarna. Det var intensivt, lärorikt och roligt. Mellan torsdag kväll och söndag morgon försvann tiden med blixtens fart. Och nu är lägret slut.

Idag, sista dagen, packade vi ihop, men vi hann också fira högmässa tillsammans med församlingen. Alla på lägret hade vant sig med gudstjänstfirandet så det var inga problem att alla konfirmander hade en uppgift i högmässan. De delade ut psalmböcker och agendor, läste texter, ledde böner, var med i predikan (vars manuskript du kan läsa här), bar upp kollekten och så fick de delta i nattvarden.

Förstås var det lite spännande, även för mig som liturg eftersom jag skulle hålla ordning på alltihopa. Men det förlöpte alldeles strålande. Och församlingen var glad och tacksam över att få fira gudstjänst med ungdomarna.

Det har varit en välsignad vecka. Flera konfirmander har erkänt att det blev roligare än de förväntat sig. Och jag kan bara hålla med.

Tack allihopa!