När det sjunger på sista versen

      Kommentarer inaktiverade för När det sjunger på sista versen

Ojdå. På onsdag var det för många dagar kvar. Idag är det plötsligt fredag och nu känns det som att det kanske är för få dagar kvar. Det är spännande hur många toppar och dalar man hinner känna under ett läger. Att vara tillsammans 24/7 är krävande. Både för ledare och konfirmander. Men det är också väldigt fint.

Att följa med hur en grupp växer, hittar varandra och blir till en familj är otroligt fint. Vi hade ett veckoslut tillsammans i månadsskiftet januari-februari och redan då såg vi att det blev en gruppanda. Så nu när vi är en vecka tillsammans behövde vi inte starta från noll, utan det fanns en viss gemenskap att bygga vidare på. Kombinationen av undervisning som ibland känns torr som fnöske, undervisning som inte ens känns som undervisning, fritid med simning och samvaro, kvällsprogram med lekar och bus gör att gruppen fogas samman.


För egen del är jag jättenöjd med lägret. Jag har sovit gott och ätit bra. Jag är någorlunda nöjd med min undervisning och jag har hunnit dra andan när det har behövts. Samtidigt som det är jätteskönt att det snart är över.

Det som jag är extra glad över är att vi i år firat gudstjänst varje morgon. Konfirmanderna har gruppvis haft hand om gudstjänstens olika delar. De har själva förberett och genomfört gudstjänsten. Vi har hunnit fira första advent, julen, fastan och långfredagen. I morgon firar vi påsk. Det här gör att alla blir mera bekanta med gudstjänsten och vad allt den innehåller. Helt super enligt mig.

Tiden går fort. Vi har ett par trevliga dagar kvar och det kommer gå i ett nafs.