Idag ska jag börja pilgrimsvandra!

      4 kommentarer till Idag ska jag börja pilgrimsvandra!

Jag har länge fascinerats av pilgrimsvandring och drömt om att själv vandra till Santiago de Compostela och aposteln Jakobs grav. Inte för att jag vill besöka graven i sig, utan för upplevelsen att vandra. Men att ge sig av på ett sådant äventyr kräver en del förberedelser och en del ledig tid och en del pengar. Min kondition skulle idag aldrig klara ett sådant eldprov som att vandra hundratals kilometer.

Numera bor jag vid en pilgrimsled. S:t Olofs sjöled från Åbo till Nidaros invigdes ifjol och den går bara ett par kilometer från mitt hem. Så jag har funderat på att börja min pilgrimsvandring längs den. Jag kan ta bussen till Åbo och sen vandra så långt jag orkar en dag och sen ta bussen hem igen. Nästa gång tar jag bussen till den punkt där jag slutade sist. På så sätt kunde jag beta av första delen av pilgrimsleden i bitar som är lämpliga för mig. Ett sätt att prova på och vänja mig vid att vandra.

Idag börjar jag. Jag tar bussen till Åbo och domkyrkan. Jag deltar i gudstjänsten och efter det börjar jag min vandring. Det är kanske för kort förvarning, men om du har möjlighet och vill kan du ju hänga med! 

4 thoughts on “Idag ska jag börja pilgrimsvandra!

  1. Pastorn Post author

   Jag vet att det blev väldigt kort förvarning, förlåt. Jag har tänkt på det hela semestern men inte kunnat slå fast ett datum. Idag föll andan på så då är det bäst att börja på.

  2. Brith Aspenlind

   Hej pastorn!

   På din förra blogg hade du en bild på ett triumfkors, ett processionskors.
   Var finns detta och vet du vem som designat det?
   Allt gott i ditt viktiga uppdrag: Guds Ords Tjänare.
   Vänligen
   Brith

   1. Pastorn Post author

    Hej Brith och tack för din fråga!

    Jag antar att du menar korset i trä med den triumferande Kristus utskuren?

    Korset finns i Nagu kyrka och är gjort av en snickare i Östebotten som jag tyvärr inte minns namnet på. Nagu församling fick korset som gåva när mina studiekamrater och kyrkvaktmästarkollegor hade en närstudievecka i Nagu. Det var kanske hösten 2004.

    Var välsignad där du går!
    Pastorn Janette

Comments are closed.