Dan före dan före dan…

      Kommentarer inaktiverade för Dan före dan före dan…

Det är bara några dagar till semestern. På lördag är kalendern fullbokad och på söndag blir det friluftsgudstjänst. De här några dagarna innan semestern (som för övrigt inte är semester utan tjänstledigt – men det är en annan historia) har jag fullt upp att göra klart allt som behöver bli klart innan semestern. 

På lördagskvällen ska vi inviga Meditationsstigen. Det är en idé som min föregångare Eva lanserade och som nu förverkligas. Den börjar och slutar i kyrkan och har en kortare och en längre sträckning. Det finns sittplatser längs stigen där man kan sitta och meditera, tänka, fundera, njuta av naturen, bara vara. Varje sådan plats ska få en kort text utgående från Frälsarkransen.

Det har varit förvånansvärt många saker att tänka på och fixa innan stigen är klar att ta i bruk. Den ska märkas ut med små bilder på passliga käppar, en karta ska finnas så att man hittar rätt, meditationstexterna ska väljas ut och små plakat med texterna ska fixas till, broschyrer ska fixas och skrivas ut och vikas… Allt på tre språk dessutom. Men det är roligt pyssel! Sen ska infon ut på hemsidan ännu också, få se om jag alls hinner med det före semestern…

Idag har vi åter varit ut på sommarandakt till en holme. Lika roligt som i lördags, fast annorlunda. Det var inte så många som dök upp, men det kändes minst lika viktigt som när vi är många. Kanske rent av viktigare. Och kanske det här bara var första gången av något som blir tradition. Åtminstone uttrycktes önskan om att vi kommer i nästa år igen.

Jo, jag kan erkänna att jag känner mig lite småstressad över allt som jag ska hinna med de närmaste dagarna, men samtidigt är jag väldigt nöjd över att vara fullt sysselsatt med sådant som jag tycker om. Tänk att jag får ha så här roligt OCH få betalt för det!

Men, nog ska det bli skönt att ta ledigt. Man behöver ladda sina egna batterin mellan varven, även om det man gör är det roligaste man vet. För som det ofta påpekas, man kan inte hjälpa andra om man själv är slutkörd. Sätt på dig syrgasmasken innan du hjälper andra, påpekas det i flygens säkerhetsföreskrifter.

 

PS. Märkte du att jag fått en ny omslagsbild här på bloggen? Det är min goda vän Laura på Lvngroom som tagit den.