Nya tider, nya metoder

      Kommentarer inaktiverade för Nya tider, nya metoder

För ungefär en vecka sedan kände jag att jag inte hade något att säga. Och det allra bästa när man inte har något att säga är att vara tyst. Sen är det värre om man ändå tvingas till situationer där man förväntas ta till orda, så där som att förrätta en gudstjänst och predika. Förvisso finns möjligheten att låta tystnaden tala, men de flesta försöker ändå säga någonting i sin predikan.

Som tur är har jag inte varit i den situationen just nu. Inte ens idag behövde jag predika. Jag fick lov att vara liturg och överlåta predikandet till min kollega. Och det märkliga var, när jag förberedde gudstjänsten, att jag plötsligt tyckte att det var fantastiskt roligt att få förbereda en gudstjänst igen! Det har gjort verkligt gott att få ta en paus!

När man är präst i en liten kapellförsamling så är det normalt många gudstjänster och andakter att förbereda i månaden. Ibland kommer känslan över mig att jag inte har något att säga. Jag tror att det är helt okej. För vanligtvis går känslan över bara jag ger den en liten stunds utrymme. Det kan räcka med att notera den och göra något annat en stund. Till exempel ta en promenad eller diskutera känslan med någon annan.

Gudstjänsten idag var, som de flesta andra gudstjänster nu i corona-tider, en strömmad gudstjänst utan församling på plats i kyrkan. Om du inte råkade se den just när den gick ut så ligger den kvar på nätet. Via församlingens hemsida hittar du alla församlingens inspelade gudstjänster. Klicka bara på den blåa understreckade texten ovan, så kommer du rätt med en gång. Eftersom dagens gudstjänst inte ännu är insatt på hemsidan ger jag också snabblänken till dagens gudstjänst på facebook.

En annan nyhet är min egna Youtube kanal Skärgårdspastorn där jag lagt upp ett par psalmer och en andakt så här långt. Dit hittar du i fortsättningen lättast genom länken VIDEOKANALEN längst uppe i balken.