Tillsammans på distans

      Kommentarer inaktiverade för Tillsammans på distans

Söndag är gudstjänstsdag, men idag kommer kyrkorna i hela landet att gapa tomma under gudstjänsten. Istället får församlingsborna delta digitalt. I en del församlingar har man arbetat med digitala lösningar en längre tid och är rätt väl förberedda för det här, men på andra håll är det här första söndagen gudstjänsten läggs ut på nätet.

Houtskärs kyrkas interiör sedd från altaret
I Väståbolands svenska församling strömmas gudstjänsten från Pargas idag. Det hålls alltså inte gudstjänster i församlingens alla kyrkor, utan dagens gudstjänst firas i Pargas och alla får delta i den. Gudstjänsten börjar kl 10 och sänds live på Väståbolands svenska församlings facebook-sida. Den kommer också att ligga kvar efteråt så man kan se på den även senare.

Om man går in på sidan Webbkyrkan kan man välja var man vill fira sin gudstjänst idag för det är många församlingar som strömmar sin gudstjänst. Många gudstjänster kommer också att ligga kvar på nätet efteråt så man kan kolla in dem efteråt om man vill. Plötsligt blir det möjligt att fira gudstjänst den tid som passar en själv!