Med en sked i handväskan

      Kommentarer inaktiverade för Med en sked i handväskan

Mitt jobb är tidvis hektiskt, tidvis oregelbundet och allt för ofta åker jag färja just då när jag borde sitta vid matbordet. Så för att ha nån ordning på mina mattider har jag ofta med mig mellanmål eller mat.

Jag lärde mig redan när jag studerade var att det lönar sig att ha en sked i handväskan. På så sätt kan jag panikhandla en burk keso, en yoghurt eller nästan vad som helst och äta det, när jag glömt förbereda mig och magen skriker efter mat.

Här om dagen köpte jag en mjukglass i burk. Servitören erbjöd en engångssked, men jag tackade nej. Jag har ju min egna sked i handväskan! Och samtidigt som jag tackade nej, insåg jag att jag gjorde ett klimatsmart val!

Så nu överväger jag att sy ett litet fodral för sked, kniv och gaffel så jag alltid kan ha med mig mina egna bestick.

Men blir det inte snuskigt med odiskade bestick, är det säkert någon som tänker. Om man inte kan diska dem där man är, får man bara slicka av besticken och torka av dem med servett innan man sätter dem tillbaka i väskan. Sen när man kommer hem diskar man dem och så är de rena och fina igen.

Förresten är det här ett inlägg i linje med ekofastan. Det här året är temat visserligen hållbar klädkonsumtion, men det övergripande målet är ju att slå ett slag för att vi behöver ta hand om Skapelsen, det uppdrag Gud faktiskt gav människan. (1 Mos. 1:28)