Jag fick gå på fest!

      Kommentarer inaktiverade för Jag fick gå på fest!

Jag är nog bra lyckligt lottad jag! Igår var jag inbjuden av Marthorna att delta i deras 110 års jubileumsfest. Hela ungdomslokalen Vesterlid var full av glada människor. Maten var supergod. Programmet underhållande utöver det vanliga. Och glädjen, den låg som en ljuv slöja över hela festen. Faktum är att jag inte ens tog någon annan bild än en av Kyrkråttan till Instagram!

Foto: Anna Lindström

Förstås var jag inbjuden i egenskapen av att jag är Houtskärprästen, men det gjorde inte alls saken sämre. Festklädseln var naturligtvis ämbetsdräkten och den väckte en viss uppmärksamhet för det var många som inte sett den förr. Jag hade många trevliga samtal under kvällen och det känns som att jag åter har knutit nya kontakter. För jag tror att det också är viktigt att som präst delta i olika evenemang och vara närvarande när det sker viktiga saker i bygden, även utanför kyrkans och församlingens sammanhang.

Strax innan jag gick hem passade jag på, att med glimten i ögat, bjuda in de församlade till högmässan följande dag. Någon rusning blev det inte idag, men kanske någon kände sig välkommen i alla fall. Och för dig som inte tog dig till kyrkan idag så kan du läsa mitt predikomanuskript här, som vanligt.

Här på sidan ser du mig i ämbetsdräkten på min examensfest för snart två år sedan.