De behöver ju få veta!

      Kommentarer inaktiverade för De behöver ju få veta!

Jag får en del feedback på att församlingen kommit till liv i Houtskär och somliga förundras över att vi har så mycket verksamhet. Det är en relativ sanning tycker jag.

Församlingen i Houtskär har inte börjat leva först nu och inte har den exploderat i verksamhet helt plötsligt heller. Det har funnits ungefär samma verksamhet här redan innan jag kom hit. Det som jag tror är den stora förändringen är att jag arbetar mycket aktivt för att marknadsföra den verksamhet vi har. Ja, jag vet – jag använder det illa omtyckta ordet marknadsföra. Men oberoende av vad vi tycker om ordet, så är det just exakt det som behövs. Hur ska församlingsborna hitta till församlingens verksamhet om de inte vet om att den finns? Den heliga Anden kan behöva lite mänsklig hjälp ibland.

Idag bombarderas vi av information från det ögonblick vi öppnar ögonen på morgonen tills vi somnar på kvällen. Allting marknadsförs mer eller mer aggressivt. Så om vi i församlingen nöjer oss med en liten ynka annons en gång per vecka i en tidning och en liten affisch på en anslagstavla vid kyrkan så drunknar vår info i all annan info som tutas ut till höger och vänster.

Samhället förändras, kanalerna förändras, men budskapet består. För vi i kyrkan har världens bästa budskap, det är bara så. Varför jobbar vi då inte häcken av oss för att få ut det budskapet till människorna? – Bra fråga, nästa!